De Pumpkin spice mix lijkt heel erg op onze speculaaskruiden en bevat geen pompoen zoals u eigenlijk zal verwachten.
Indien u de kruidenmix niet kunt vinden kunt u ze het makkelijk zelf maken (neem een 1/2 theelepel kaneel, 1/8 theelepel nootmuskaat, 1/8 theelepel gember en 1/8 theelepel gemalen kruidnagel of piment toe).
Giet de melk in een kleine pan en verwarm op middelhoog vuur tot het heet is en bijna suddert, maar kook de melk niet.
Maak een dubbele espresso en giet het in een grote mok of glazen weckpot. Voeg pompoenpuree, ahornsiroop, Pumpkin spice mix en vanille toe en roer tot het goed gemengd is.
Gebruik een melkopschuimer om je melk op te schuimen tot het schuimt, giet het dan in de mok bovenop het pompoenespressomengsel. Bewaar het extra schuim en schep het eroverheen.
Met wat slagroom erbovenop met wat kaneel of chocoladesnippers maakt het extra feestelijk.